Update versus remake

Bij GoodHabitz ontwikkelen we al vanaf dag 1 online trainingen. Hier ligt onze kracht. Dagelijks is ons team druk in de weer met het bedenken van allerlei nieuwe content van topkwaliteit, waarbij we inspelen op actuele en relevante topics. Speciaal voor al onze gewaardeerde klanten!

Hier vind je alles dat je hierover moet weten!

Update en remake: wat is het verschil?

We zijn al een tijdje onderweg. Inmiddels hebben we een mooie, goedgevulde bibliotheek. Maar dat betekent niet dat we nooit meer achteromkijken! Want sommige content veroudert nu eenmaal door de jaren heen, bijvoorbeeld wanneer Microsoft Outlook nieuwe functionaliteiten toevoegt of bepaalde wetgeving verandert. We geven de content dan een update en passen de training op de achtergrond aan. De volgende keer dat een student dan de training opent, heeft deze weer de meest recente versie voor zich. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een nieuwe Moments documentaire, of een update van een magazine.

Maar soms is dat niet genoeg en moeten we er grondiger met de bezem doorheen. In dat geval ontwikkelen we een compleet nieuwe training, een zogenaamde remake, waarna we de oude training bij het grofvuil zetten.

Wat betekent dit voor jullie organisatie?

Jullie werken via het GoodHabitz platform / SSO

Gebruikt jouw organisatie my.goodhabitz.com? Dan hoef jij je geen zorgen te maken! De verouderde content in de bibliotheek wordt automatisch door ons vervangen.

Gebruikt jouw organisatie GoodHabitz via een Single Sign On connectie en daarmee ook deeplinks? Dan is het belangrijk om de oude training te verwijderen en voor de nieuwe training een nieuwe deeplink te plaatsen. Zo garandeer jij jouw medewerkers van de meest actuele content. Score!

Doe je dit niet? Dan kunnen gebruikers de oude versie van de training nog altijd volgen, hier zit geen expiratiedatum op.

Goodhabitz (1)

Jullie werken via een LMS-connectie

Bij een upgrade van een training hoef jij niks te doen, de content wordt automatisch op onze trainingspagina aangepast in jullie LMS.

Bij een remake, wanneer er dus een oude training offline wordt gehaald en er een nieuwe voor in de plaats komt, is het belangrijk dat je de oude training handmatig verwijdert en de nieuwe training uploadt in het LMS.

Als jullie gebruikmaken van LTI in combinatie met onze CourseDataAPI, dan wordt de remake automatisch toegevoegd in jullie LMS. Let op: de verouderde versie wordt niet altijd automatisch verwijderd. Mocht je hier vragen over hebben, neem dan contact op met onze support-afdeling.

Let op: als je de training compleet verwijdert, dan wordt ook de opgebouwde gebruikersdata voor de desbetreffende trainingen gedeletet in de rapportages in het eigen LMS. Om dit te voorkomen, kun je het beste de oude training depubliceren of archiveren, en niet verwijderen. Het is verstandig om contact op te nemen met jullie LMS-provider om de beste aanpak te bespreken, dit verschilt namelijk per LMS.

Leren Zoals Jij Wil

Dit merkt een gebruiker van het GoodHabitz platform ervan

Bij een update

Als wij een wijziging maken in een training waar een gebruiker mee bezig is, dan komt er bij de training een roze bolletje met een plusteken te staan op de overzichtspagina. Verder merkt de student hier weinig van. Als er een onderdeel van de training wordt verwijderd, dan wordt hier geen melding van gedaan.

Bij een remake

Als wij een nieuwe versie van een training lanceren op ons GoodHabitz platform, dan blijft de voortgang bij de oude versie van de training gewoon staan. De student kan de oude training nog afmaken zolang deze nog bij ‘Ga verder met’ staat. Na twee maanden inactiviteit verdwijnt de oude versie van de training alsnog uit het overzicht.

Overzicht met
alle remakes

Het overzicht kwijt welke remakes we de afgelopen tijd hebben gepubliceerd? Geen zorgen! Download hieronder een overzicht. Daar plukken jouw medewerkers de virtuele vruchten van!